elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

PURJOLINDAD TORSK MED SMAK AV MANGO

Publicerad 2016-03-25 17:50:00 i Allmänt,

 
4 personer
 
Ingredienser:
  • 1 l Vatten, ca
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Lime
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Mald koriander
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Strösocker
  • 600 g Torskfilé
Chevichesalsa:
  • 1 st Färsk mango
  • 1/2 st Gurka
  • 2 st Avocado
  • 1 st Röd chili
  • 4 st Salladslökar
  • 20 g Grillkoriander
  • 1/2 dl Olivolja
  • Limesaft
  • Salt
  • Svartpeppar
Till servering:
  • Färskpotatis
Gör så här:
  1. TORSK: Koka upp vattnet i en kastrull. Skär bort roten på purjolöken. Dela den på längden och skölj noga. Lägg ner purjolöken i det kokande vattnet ca 1 min och häll sedan av vattnet och skölj med kallt vatten. Låt purjolöken rinna av väl.
  2. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda skalet med kryddorna och sockret. Skär torsken i portionsbitar och vänd bitarna i kryddblandningen.
  3. Linda några purjolöksremsor runt varje torskbit.
  4. CHEVICHESALSA: Skala och tärna mangon. Skala och dela gurkan på längden, kärna ur och tärna den. Dels, kärna ur och tärna avocadon. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslökarna.
  5. Grovhacka koriandern (spar några kvistar till garnering) och blanda med mango, gurka, avocado, chili, salladslök och olivolja. Smaksätt med limesaft, salt och nymald svartpeppar.
  6. Grilla torsken med purjolöksskarven nedåt på indirekt grill tills innertemperaturen är 56 grader.
  7. Servera torsken med salsan och nykokt färskpotatis!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela