FÖRFÖRISKT GODA PILGRIMSMUSSLOR

Gör en svampblandning som pilgrimsmusslorna serveras på.
Skeda över smör med smak av citron och soja.
Njut!
Recept för 4 personer.
Ingredienser:
- 300 g pilgrimsmusslor
- 3 msk smör
- 3 tsk mild soja
- 1 msk färskpressad cirtonjuice
- 100 g shitakesvamp
- 1 dl strimlad salladslök
- olja till stekning
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Bryn smöret. ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
- Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis i slutet. Salta och peppra lätt.
- Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 min på varje sida.
- Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.