elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Chilistekt lax med shitake och nudlar

Publicerad 2016-03-25 17:30:04 i Allmänt,

4 personer
 
 
Ett asieninspirerat och smakrikt recept med både fisk och grönt! De saftiga laxfiléerna steks i lite olja, får sting av röd chili och serveras tillsammans med läcker shitakesvamp, ketjap manismarinad och nykokta risnudlar. Smakkombinationen är slående! (Recept från ICA Matkassen v42 2014)
 
Ingredienser:
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Riven ingefära
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Ketjap manis
  • 1 st Röd chili
  • 600 g Laxfilé
  • 250 g Risnudlar
  • 100 g Shitakesvamp
  • 1/2 påse Salladslök (á 125 g)
  • 2 msk Olja
  • 1/2 tsk Salt
  • Svartpeppar
Gör så här:
  1. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda det med vatten och ketjap manis.
  2. Skär chilin i tunna skivor och laxen i portionsbitar.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa och skiva svampen och salladslöken.
  5. Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 min. Häll över ketjap manismarinaden och lägg det i en bunke. Vänd ner salladslöken.
  6. Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna ca 2 min. Vänd och lägg i chilin. Stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda nudlarna med svampen och servera till laxen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela