elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

LAX OCH TONFISK SASHIMI

Publicerad 2014-05-29 18:05:00 i Allmänt,

Pia's lax- och tonfisk-sashimi.

Beräkna ca 50 g tonfisk respektive 50 g lax per person.


INGREDIENSER


Dressing:

1.     1 dl Japansk soja

2.    2 msk Risvinäger

3.    2 msk Vatten

4.    1 msk Flytande honung

5.    2 msk Dijonsenap

6.    3 msk Olivolja

7.    2 msk Seasamolja

8.    1 msk Finhackad scharlottenlök


Kräm:

1.     1 dl        creme fraiche

2.    3 msk    finstrimlad ingefära

3.    2-3 msk wasabi

4.    2 msk    finhackad gräslök


Rostade och saltade sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1.     Rör ihop ingredienserna till dressingen.

2.    Blanda ingredienserna till krämen.

3.    Skär fiskfileerna i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skär dessa gärna när de är halvfrusna, så går det lättare.

4.    Häll över dressingen, så att det precis täcker fileerna.

5.    Klicka ut krämen, toppa med sallad och strö över seasamfröna.


LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela