LAX OCH TONFISK SASHIMI
Pia's lax- och tonfisk-sashimi.
Beräkna ca 50 g tonfisk respektive 50 g lax per person.
INGREDIENSER
Dressing:
1. 1 dl Japansk soja
2. 2 msk Risvinäger
3. 2 msk Vatten
4. 1 msk Flytande honung
5. 2 msk Dijonsenap
6. 3 msk Olivolja
7. 2 msk Seasamolja
8. 1 msk Finhackad scharlottenlök
Kräm:
1. 1 dl creme fraiche
2. 3 msk finstrimlad ingefära
3. 2-3 msk wasabi
4. 2 msk finhackad gräslök
Rostade och saltade sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
2. Blanda ingredienserna till krämen.
3. Skär fiskfileerna i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skär dessa gärna när de är halvfrusna, så går det lättare.
4. Häll över dressingen, så att det precis täcker fileerna.
5. Klicka ut krämen, toppa med sallad och strö över seasamfröna.
LYCKA TILL!