elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

DUBBELMARINERAD OXFILÉ

Publicerad 2014-05-29 18:40:00 i Allmänt,

 

Recept för 6 pers (från ica.se)

INGREDIENSER

1.     800 g Oxfilé (putsad)

2.    1 msk Smör (till stekning)

3.    1 msk Olja (till stekning)

Marinad 1:

1.     2 msk Sojasås

2.    1 msk Hoisinsås

3.    1/2 tsk Salt

4.    2 msk Olja

5.    1 tsk Socker

Marinad 2:

1.      1/2 dl Vitvinsvinäger

2.      1/2 dl Vatten

3.      2 dl Olivolja

4.      1 tsk Salt

5.      1 tsk Socker

6.      1/2 tsk grovmalen Svartpeppar

7.      1- 1 1/2 finhackade Vitlöksklyftor

8.      1 kruka finhackad Persilja

9.      1/2 dl finhackad Kapris

 

GÖR SÅ HÄR

Två dagar innan Festen:

1.      Blanda ingredienserna till marinad 1

2.      Lägg filén i dubbla plastpåsar.

3.      Häll över marinaden.

4.      Knyt påsarna.

5.      Låt stå i kylen över natten.

Dagen innan Festen:

1.      Sätt ugnen på 150°C.

2.      Ta ut oxfilén och torka av den.

3.      Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna.

4.      Lägg över på en ugnsplåt.

5.      Stick in en stektermometer i mitten av köttet.

6.      Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 30 minuter.

7.      Linda in filén i aluminiumfolie.

8.      Ställ in i kylen.

9.      Blanda samman marinad 2.

10.  Skär filén i cm-tunna skivor.

11.  Lägg dem i en skål.

12.  Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.

Festdagen:

1.      Ta fram köttet innan gästerna kommit.

2.      Lägg över oxfiléskivorna på ett vackert fat.

3.      Skeda över marinaden

 

LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela