DUBBELMARINERAD OXFILÉ

Recept för 6 pers (från ica.se)
INGREDIENSER
1. 800 g Oxfilé (putsad)
2. 1 msk Smör (till stekning)
3. 1 msk Olja (till stekning)
Marinad 1:
1. 2 msk Sojasås
2. 1 msk Hoisinsås
3. 1/2 tsk Salt
4. 2 msk Olja
5. 1 tsk Socker
Marinad 2:
1. 1/2 dl Vitvinsvinäger
2. 1/2 dl Vatten
3. 2 dl Olivolja
4. 1 tsk Salt
5. 1 tsk Socker
6. 1/2 tsk grovmalen Svartpeppar
7. 1- 1 1/2 finhackade Vitlöksklyftor
8. 1 kruka finhackad Persilja
9. 1/2 dl finhackad Kapris
GÖR SÅ HÄR
Två dagar innan Festen:
1. Blanda ingredienserna till marinad 1
2. Lägg filén i dubbla plastpåsar.
3. Häll över marinaden.
4. Knyt påsarna.
5. Låt stå i kylen över natten.
Dagen innan Festen:
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Ta ut oxfilén och torka av den.
3. Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna.
4. Lägg över på en ugnsplåt.
5. Stick in en stektermometer i mitten av köttet.
6. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 30 minuter.
7. Linda in filén i aluminiumfolie.
8. Ställ in i kylen.
9. Blanda samman marinad 2.
10. Skär filén i cm-tunna skivor.
11. Lägg dem i en skål.
12. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.
Festdagen:
1. Ta fram köttet innan gästerna kommit.
2. Lägg över oxfiléskivorna på ett vackert fat.
3. Skeda över marinaden
LYCKA TILL!