LAMMFÄRSBIFF MED FÄRSKPOTATISKNYTE OCH FETAOSTDRESSING
Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing
Från Recept.nu, av Ola Mattsson ,Nyhetsmorgon.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
600 g lammfärs
1 st ägg
1 dl vatten (för att få en smidig och saftig smet)
Krydda (ex salt, vit-cayenne-och svartpeppar, vitlök timjan)
400 g kall kokt färskpotatis
4 st gröna sparrisar
1 st rödlök
1 st röd paprika
60 g smör
Salt & peppar
50 g fetaost
2 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
Svartpeppar
Gör så här
1Lammfärsbiffar
2Hacka timjan och vitlök fint.
3Lägg färsen i en rymlig bunke och knäck i ägget.
4Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
5Forma till 4 stycken 150 g biffar.
6Potatisknyten
7Skär ner potatisen, sparrisen, löken och paprikan i 2x2 cm bitar i en bunke.
8Smaka av med salt och peppar.
9Vik ett aluminiumfolie-ark så att det bildar en påse.
10Fördela grönsakerna i 4 påsar och lägg i lite smör.
11Vik ihop så att det blir tätt och lägg dom sen på grillen i 5 minuter. Eller ugnen på 190 gr i cirka 5 minuter.
12Fetaostdressing
13Smula ner fetaosten och riv ner vitlöken i crème fraichen.
14Blanda ihop och lägg i en skål.
15Krydda endast med lite färskmalen svartpeppar.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
600 g lammfärs
1 st ägg
1 dl vatten (för att få en smidig och saftig smet)
Krydda (ex salt, vit-cayenne-och svartpeppar, vitlök timjan)
400 g kall kokt färskpotatis
4 st gröna sparrisar
1 st rödlök
1 st röd paprika
60 g smör
Salt & peppar
50 g fetaost
2 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
Svartpeppar
Gör så här
1Lammfärsbiffar
2Hacka timjan och vitlök fint.
3Lägg färsen i en rymlig bunke och knäck i ägget.
4Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
5Forma till 4 stycken 150 g biffar.
6Potatisknyten
7Skär ner potatisen, sparrisen, löken och paprikan i 2x2 cm bitar i en bunke.
8Smaka av med salt och peppar.
9Vik ett aluminiumfolie-ark så att det bildar en påse.
10Fördela grönsakerna i 4 påsar och lägg i lite smör.
11Vik ihop så att det blir tätt och lägg dom sen på grillen i 5 minuter. Eller ugnen på 190 gr i cirka 5 minuter.
12Fetaostdressing
13Smula ner fetaosten och riv ner vitlöken i crème fraichen.
14Blanda ihop och lägg i en skål.
15Krydda endast med lite färskmalen svartpeppar.
