RABARBERPAJ MED KOKOS- OCH MANDELTÄCKE
Anne's Rabarberpaj med kokos- och mandeltäcke
500g rabarber
1 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2 msk potatismjöl
3 dl riven kokos (100 g)
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
100 g smör
1 äggula
1/2 dl hackad sötmandel
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl.
2. Blanda kokos, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, och äggula. Arbeta ihop till en deg. Strössla degen över rabarbern och strö på mandeln.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Servera kakan ljummen med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker.
1 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2 msk potatismjöl
3 dl riven kokos (100 g)
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
100 g smör
1 äggula
1/2 dl hackad sötmandel
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl.
2. Blanda kokos, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, och äggula. Arbeta ihop till en deg. Strössla degen över rabarbern och strö på mandeln.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Servera kakan ljummen med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker.