elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

TORSKRYGG BOURGUIGNON

Publicerad 2014-12-05 19:17:00 i Allmänt,

Det här behövs till två pers:
300-400 g torskrygg, gärna med skinnet kvar
10-15 champinjoner, hela om de är små, annars halverade
10-15 steklök
50 g sidfläsk, skuret i små tärningar
persilja,
hackat smör att steka i
 
Rödvin/balsamicoreduktion:
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1½-2 dl rött vin
1½-2 dl vatten
½ dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
majzena
salt,
peppar
 
Tillbehör:
potatispuré eller stomp eller palsternackspuré
 
Gör så här:
 
Sås:
Fräs löken i smör utan att det får färg.
Tillsätt tomatpuré och farinsocker och fräs lite till.
Häll på vin, vatten och balsamvinäger och låt det koka på svag värme tills knappt hälften återstår.
Sila ner det som återstår i en ny kastrull och tillsätt kalvfonden.
Smaka av med nymald svartpeppar och salt om det behövs.
Red eventuellt såsen med lite majzena.
 
Torsk:
Rimma torsken.
Stek champinjoner, lök och sidfläsk.
Ställ åt sidan.
Värm ugnen till 150°C.
Torka av fisken och mal över lite svartpeppar.
Lägg den på ett smort ugnsfast fat och tillaga i ugnen tills den har en innertemperatur på max 50°C. Det tar ca 15-20 minuter.
Värm såsen och tillbehören.

Servering:
Lägg en klick puré på en varm tallrik, placera torskryggen ovanpå. Fördela svamp, lök och sidfläsk runtom. Häll på några skedar sås. Pynta med persilja.
Från mmm-recept.blogspot.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela