DUMPLINGS
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.
Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012.
Ingredienser
Portioner: 4
handle
48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
1/2 dl torr sherry
1 ägg
1 msk matolja
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Finstrimla gräslök och salladslök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda löken med fläskfärs, ingefära, sherry, ägg och matolja.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret (se bildserie).
Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Njut dem nykokta och dippa i dippsåsen!
DIPPSÅS
1/2 msk sesamolja
2 msk fisksås
3 msk japansk soja
1 st hackad chili
1 pressad vitlök
Blanda samman alla ingredienser och servera i små portionsskålar.
Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.
Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012.
Ingredienser
Portioner: 4
handle
48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
1/2 dl torr sherry
1 ägg
1 msk matolja
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Finstrimla gräslök och salladslök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda löken med fläskfärs, ingefära, sherry, ägg och matolja.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret (se bildserie).
Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Njut dem nykokta och dippa i dippsåsen!
DIPPSÅS
1/2 msk sesamolja
2 msk fisksås
3 msk japansk soja
1 st hackad chili
1 pressad vitlök
Blanda samman alla ingredienser och servera i små portionsskålar.