elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

DUMPLINGS

Publicerad 2014-12-13 19:18:00 i Allmänt,

Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.
Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012.

Ingredienser
Portioner: 4
handle
48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
1/2 dl torr sherry
1 ägg
1 msk matolja

Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Finstrimla gräslök och salladslök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda löken med fläskfärs, ingefära, sherry, ägg och matolja.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret (se bildserie).
Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Njut dem nykokta och dippa i dippsåsen!

DIPPSÅS
1/2 msk sesamolja
2 msk fisksås
3 msk japansk soja
1 st hackad chili
1 pressad vitlök

Blanda samman alla ingredienser och servera i små portionsskålar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela