Krispig Kycklingschnitzel med Pasta al Limone
4 portioner, 30 minuter
Ingredienser - Kyckling
2 st Kycklingfileer
1 st Ägg
2 dl Parmensan
2 dl Panko
Neutral olja att steka i (rikligt)
Salt
Svartpeppar
Ingredienser - Pasta
350-400 g Pappardelle all'uovo
2 msk Smör
2 st Vitlöksklyftor, finhackade
5 dl Vispgrädde
1 msk Koncentrerad kycklingfond
1 st Citron, rivet skal och ite saft
Salt
Svartpeppar
Ingredienser - Topping
Rucola
Parmensan
Gör så här - Kyckling:
- Dela kycklingfileerna i 4 tunna fileer. Banka ut dem med hjälp av undersidan av en kastrull på en skärbräda. Salta oh peppra båda sidor.
- Vispa upp ägg i en skål.
- Blanda riven parmensan med panko i en annan skål
- Doppa fileerna först i ägvispet och sedan ner i ost-och pankoblandningren.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek fileerna 2-3 minuter per sida.
Gör så här - Pasta:
- Koka pappardellen enling anvisningar
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitlöken mjuk någon minut, det får inte brännas.
- Häll i grädde och fond, låt reducera till en kräming sås.
- Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft för syrans skull.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- När såsen är krämig och fin, tillsätt 1/2 dl av pastavattnet.
- Häll av resten av pastavatnet och blanda pastan med den krämiga såsen.
Servering:
- Lägg upp pastan på tallrikar.
- Skär kycklingfileerrna på snedden och lägg ovanpå pastan.
- Toppa med ruccola och hyvlad parmensan.
- Njut!