elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Krispig Kycklingschnitzel med Pasta al Limone

Publicerad 2024-03-25 19:47:00 i Allmänt,

 
Från Catarina König
 
4 portioner, 30 minuter
 
Ingredienser - Kyckling
2 st Kycklingfileer
1 st Ägg
2 dl Parmensan
2 dl Panko
       Neutral olja att steka i (rikligt)
       Salt
       Svartpeppar
 
Ingredienser - Pasta
350-400 g Pappardelle all'uovo
2 msk       Smör
2 st           Vitlöksklyftor, finhackade
5 dl           Vispgrädde
1 msk       Koncentrerad kycklingfond
1 st           Citron, rivet skal och ite saft
                 Salt
                 Svartpeppar
 
Ingredienser - Topping
Rucola
Parmensan
 
Gör så här - Kyckling:
  1. Dela kycklingfileerna i 4 tunna fileer. Banka ut dem med hjälp av undersidan av en kastrull på en skärbräda. Salta oh peppra båda sidor.
  2. Vispa upp ägg i en skål.
  3. Blanda riven parmensan med panko i en annan skål
  4.  Doppa fileerna först i ägvispet och sedan ner i ost-och pankoblandningren.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fileerna 2-3 minuter per sida.
Gör så här - Pasta:
  1. Koka pappardellen enling anvisningar
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitlöken mjuk någon minut, det får inte brännas.
  3. Häll i grädde och fond, låt reducera till en kräming sås.
  4. Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft för syrans skull.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. När såsen är krämig och fin, tillsätt 1/2 dl av pastavattnet.
  7. Häll av resten av pastavatnet och blanda pastan med den krämiga såsen.
Servering:
  1. Lägg upp pastan på tallrikar.
  2. Skär kycklingfileerrna på snedden och lägg ovanpå pastan.
  3. Toppa med ruccola och hyvlad parmensan.
  4. Njut!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela