elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Svartrötter på Max vis

Publicerad 2024-02-02 20:27:00 i Allmänt,

 
 
För 4 personer
 
500 g Svartrötter
           Vatten
           Saft från Citron
 
Sås:
1 dl       Vatten
3 dl       Torrt vitt vin
1 st       Buljongtärning
3 dl       Vispgrädde
1-2 tsk  Ljus framsk senap
             Salt
             Peppar
 
Dekoration:
50-100 g Sik-, Forell- eller Löjrom
 
Gör så här:
Skär av fästet och rotspetsen och skala därefter svartrötterna.
Skär dem i 4-5 cm långa bitar och lägg dem vartefter i citronvatten för att bevara färgen.
Koka svartrötterna nästan mjuka i citronvattnet ca 20 min.
Ta upp och låt dem rinna av.
 
Koka upp vatten, vin och buljongtärning.
Låt kok ihop till ca 2 dl vätska.
Fyll på med grädden och låt altsammans koka ca 20 min. eller tills det tjocknat till sås.
 
Smaka av med senap, salt och peppar.
Värm svartrötterna i såsen.
Skeda rommen över rätten och servera med bröd!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela