Svartrötter på Max vis
500 g Svartrötter
Vatten
Saft från Citron
Sås:
1 dl Vatten
3 dl Torrt vitt vin
1 st Buljongtärning
3 dl Vispgrädde
1-2 tsk Ljus framsk senap
Salt
Peppar
Dekoration:
50-100 g Sik-, Forell- eller Löjrom
Gör så här:
Skär av fästet och rotspetsen och skala därefter svartrötterna.
Skär dem i 4-5 cm långa bitar och lägg dem vartefter i citronvatten för att bevara färgen.
Koka svartrötterna nästan mjuka i citronvattnet ca 20 min.
Ta upp och låt dem rinna av.
Koka upp vatten, vin och buljongtärning.
Låt kok ihop till ca 2 dl vätska.
Fyll på med grädden och låt altsammans koka ca 20 min. eller tills det tjocknat till sås.
Smaka av med senap, salt och peppar.
Värm svartrötterna i såsen.
Skeda rommen över rätten och servera med bröd!