elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Ramen med Kyckling

Publicerad 2023-01-07 16:18:00 i Allmänt,

Ramensoppa med kyckling

Ramensoppa med kyckling

45 m
 

I Japan finns många olika sorters ramensoppor. Här är en variant på den populära nudelsoppan. Tips! Tina gärna kycklingen under natten om du köpt fryst.

Recept för 4 personer

INGREDIENSER

Ingredienser - Buljong

  • 4 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 1.5 msk Färsk ingefära
  • 1 st Chilipeppar Röd
  • 1 msk Rapsolja
  • 2 L Vatten
  • 6 msk Kycklingfond Buljong
  • 3.5 msk Japansk soja
  • 1 msk Honung Flytande
  • 1.5 msk Vitvinsvinäger
  • 150 g Shi-Take-svamp
  • 62.5 g Salladslök
  • 1 msk Sesamolja
  • 200 g Äggnudlar  
Ingredienser - Topping
  • 300 g Kycklingfilé, tinad
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 1 msk Rapsolja
  • 2 st Ägg
  • 62.5 g Salladslök
  • 0.5 st Chilipeppar Röd
  • 100 g Böngroddar
  • 1 st Lime
  • 0.5 st krukor Koriander - färsk

GÖR SÅ HÄR

Buljong
  1. Börja med buljongen:
  2. Skala och riv vitlök
  3. Skala och riv ingefära
  4. Finhacka chilipeppar.
  5. Fräs ovanstående i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek.
  6. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min.
  7. Skiva svampen och strimla salladslöken.
  8. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.
Nudlar
  1. Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen.
  2. Spola dem sedan kalla.
Topping
  1. Värm ugnen till 165 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak.
  3. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
  4. Sätt in kycklingen i ugnen ca 15-20 min.
  5. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten.
  6. Skala och halvera äggen.
  7. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar.
  8. Skölj böngroddarna
  9. Skär limen i klyftor.
  10. Skär kycklingen i skivor
Uppläggning
  1. Lägg nudlarna i soppskålar
  2. Häll den varma buljongen över.
  3. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander.
  4. Pressa över lite lime.
  5. Ät och njut!
 
Recept freån Mathem "Ramensoppa med kyckling"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela