Ramen med Kyckling
Ramensoppa med kyckling
I Japan finns många olika sorters ramensoppor. Här är en variant på den populära nudelsoppan. Tips! Tina gärna kycklingen under natten om du köpt fryst.
Recept för 4 personer
INGREDIENSER
Ingredienser - Buljong
- 4 st klyftor Vitlök Vanlig
- 1.5 msk Färsk ingefära
- 1 st Chilipeppar Röd
- 1 msk Rapsolja
- 2 L Vatten
- 6 msk Kycklingfond Buljong
- 3.5 msk Japansk soja
- 1 msk Honung Flytande
- 1.5 msk Vitvinsvinäger
- 150 g Shi-Take-svamp
- 62.5 g Salladslök
- 1 msk Sesamolja
- 200 g Äggnudlar
Ingredienser - Topping
- 300 g Kycklingfilé, tinad
- 0.5 tsk Salt Fint
- 2 krm Svartpeppar Malen
- 1 msk Rapsolja
- 2 st Ägg
- 62.5 g Salladslök
- 0.5 st Chilipeppar Röd
- 100 g Böngroddar
- 1 st Lime
- 0.5 st krukor Koriander - färsk
GÖR SÅ HÄR
Buljong
- Börja med buljongen:
- Skala och riv vitlök
- Skala och riv ingefära
- Finhacka chilipeppar.
- Fräs ovanstående i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek.
- Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min.
- Skiva svampen och strimla salladslöken.
- Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.
Nudlar
- Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen.
- Spola dem sedan kalla.
Topping
- Värm ugnen till 165 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
- Sätt in kycklingen i ugnen ca 15-20 min.
- Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten.
- Skala och halvera äggen.
- Skölj och strimla salladslök och chilipeppar.
- Skölj böngroddarna
- Skär limen i klyftor.
- Skär kycklingen i skivor
Uppläggning
- Lägg nudlarna i soppskålar
- Häll den varma buljongen över.
- Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander.
- Pressa över lite lime.
- Ät och njut!
Recept freån Mathem "Ramensoppa med kyckling"