elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Bläckfisk - Vitvinsbräserad

Publicerad 2021-10-16 15:13:00 i Allmänt,

En riktig delikatess när den kokas med vinkork som gör bläckfisken riktigt mör. Köper du färsk bläckfisk kan det vara bra att frysa den ett dygn innan servering.
Se "fortsättning" i inlägget "Bläckfisk - Grillad".
 
För 8 Personer:

Ingredienser:

  • 1 kg    bläckfisk
  • 1 st     flaska vitt vin (75 cl)
  • 3 dl     vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 st     vitlöksklyftor
  • 2 tsk   salt
  • 1 st     citron, rivet skal
  • 1 st     lagerblad
  • en handfull färsk timjan
  • 1 st     vinkork

Gör så här:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela