Bläckfisk - Grillad
En riktig hit på sommarkalaset är att lägga goda bläckfiskarmar på grillen! Festligt och väldigt gott
Se förberedelser i inlägget "Bläckfisk - Vinbrässerad".
Recept för 8 personer
Ingredienser
-
1 kg vitvinsbrässerad bläckfisk
-
4–5 msk fin olivolja
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 st färsk röd chili
-
1 dl finhackade örter som bladpersilja, basilika och mynta
-
1 st citron, skalet och saften
-
flingsalt
-
persilja
Gör så här:
- Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk
(se "Bläckfisk - Vitvinsbrässerad" i Bloggen).
Skär den i mindre bitar när den svalnat. - Hacka vitlök, chili och örter.
Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål. - Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen.
Häll över dressingen och servera.
Gott med potatismos till.
Från https://www.svt.se/recept/grillad-blackfisk