SIVANS DILLGRAVADE SALMALAX
För 4 personer.
Tillagnings tid ca 15 min.
DU BEHÖVER:
LAX
600 g Salmalax (helst "lean back loin")
2 msk Salt
2,5 msk Socker
1 tsk Vitpeppar grovkrossad
1 knippe dill
MÖRK SENAPSSÅS
1 tsk Rödvinsvinäger
2 msk Farinsocker
1 msk Dijonsenap
1 msk Grov Dijonsenap
2 msk HP Sauce
2 msk Solrosolja
GURKSALLAD MED CITRON
1/2 Gurka
1/2 Citron
1 dl Crème Fraiche
Flingsalt
Svartpeppar
Recept från Fredrik Eriksson Salma (salmalax.se)
GÖR SÅ HÄR - DILLGRAVAD LAX
Plocka dillen och lägg dippvipporna åt sidan, spara den till hack och garnering.
Finhacka stjälkarna och blanda med socker, salt och vitpeppar.
Gnid in laxen med blandningen, slå in den i plastfolie och låt den grava över natten.
GÖR SÅ HÄR - MÖRK SENAPSSÅS
Rör ut farinsockret i vonäger, tillsätt senapen och HP-såsen.
Vispa ner oljan och låt såsen dra, helst över natten.
Skrapa bort överblivna kryddor och dillhacket från laxen.
Pensla den med lite senapssås.
Finhacka dillvipporna och rulla laxen i det.
GÖR SÅ HÄR - GURKSALLAD MED CITRON
Skala och kärna ur gurkan, tärna den fint.
Vispa crème fraiche tiils den blir tjock och krämig.
Tillsätt citronskalet, salt och svartpeppar, vänd ner gurkan.
SERVERING
Skär vackra skivor av laxen och servera med gurksalladen och droppa över senapssås.
Garnera med dillvippor.
Tillagningstid ca 15 min