elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

Flamberade räkor

Publicerad 2017-12-25 17:59:42 i Allmänt,

För 6 personer.
 
Ta det här:
  • 1 kg oskalade Räkor
  • Smör
  • 1 - 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st skivad Purjolök
  • 1,5 msk Skaldjursfond (eller Hummerfond)
  • 0,5 dl Whiskey
  • 1 dl hackad Dill
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Majsena
Gör så här:
  1. Skala räkorna, skär purjolöken i skivor och hacka dillen..
  2. Fräs purjolök och vitlök i smöret.
  3. Tillsätt räkorna och skaldjursfonden.
  4. Värm whiskyn till ca 37 grader. Häll den över räkorna och tänd på. Låt det brinna tills det slocknar (ha ett lock bredvid om ni skulle behöva kväva elden).
  5. Rör i den hackade dillen. grädden och mjölet. Låt sjuda tills såsen blir lite tjock.
  6. Servera ris till!
  7. Suveränt gott :-)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela