Flamberade räkor
För 6 personer.
Ta det här:
- 1 kg oskalade Räkor
- Smör
- 1 - 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st skivad Purjolök
- 1,5 msk Skaldjursfond (eller Hummerfond)
- 0,5 dl Whiskey
- 1 dl hackad Dill
- 3 dl Grädde
- 1 msk Majsena
Gör så här:
- Skala räkorna, skär purjolöken i skivor och hacka dillen..
- Fräs purjolök och vitlök i smöret.
- Tillsätt räkorna och skaldjursfonden.
- Värm whiskyn till ca 37 grader. Häll den över räkorna och tänd på. Låt det brinna tills det slocknar (ha ett lock bredvid om ni skulle behöva kväva elden).
- Rör i den hackade dillen. grädden och mjölet. Låt sjuda tills såsen blir lite tjock.
- Servera ris till!
- Suveränt gott :-)!