TONFISK A LA OUTBACK
Suverän tonfiskrätt hämtad från Outbacks meny (Seared Ahi Tuna):
Ingredienser (4 pers):
600 g färsk Tonfisk (ca 150g per person)
7 msk krossade Svartpepparkorn
1 msk krossade Vitpepparkorn
1 st krossad vitlöksklyfta
Salt
Skär tonfisken i lagon stora skivor för grillning.
Krossa kryddorna och massera in dem i tonfisken.
Grilla snabbt på båda sidor.
Ingefärssås (Creamy Ginger Soy Sause) - supergod!:
1 - 3 msk Vit Balsamvinäger
1,5 msk Japansk Soya
1 tsk Sesamolija
1 - 4 msk Socker
1 tsk hackad Vitlök
1 tsk riven Ingefära
1 tsk Cayennepeppar
0,5 tsk krossad Svartpeppar
0,5 tsk krossade Svarta Sesamfrön
1,5 - 2,25 dl Majonäs
Mixa ihop allt!
Wasabisås (Wasabi Vineigrette) - inte lik originalet ...:
0,5 tsk Wasabipasta
1 msk Risvinäger
1 msk Japansk Soya
3 msk Olivolja
Salt
Peppar
Mixa ihop allt!
Servera med en god sallad!
Ingredienser (4 pers):
600 g färsk Tonfisk (ca 150g per person)
7 msk krossade Svartpepparkorn
1 msk krossade Vitpepparkorn
1 st krossad vitlöksklyfta
Salt
Skär tonfisken i lagon stora skivor för grillning.
Krossa kryddorna och massera in dem i tonfisken.
Grilla snabbt på båda sidor.
Ingefärssås (Creamy Ginger Soy Sause) - supergod!:
1 - 3 msk Vit Balsamvinäger
1,5 msk Japansk Soya
1 tsk Sesamolija
1 - 4 msk Socker
1 tsk hackad Vitlök
1 tsk riven Ingefära
1 tsk Cayennepeppar
0,5 tsk krossad Svartpeppar
0,5 tsk krossade Svarta Sesamfrön
1,5 - 2,25 dl Majonäs
Mixa ihop allt!
Wasabisås (Wasabi Vineigrette) - inte lik originalet ...:
0,5 tsk Wasabipasta
1 msk Risvinäger
1 msk Japansk Soya
3 msk Olivolja
Salt
Peppar
Mixa ihop allt!
Servera med en god sallad!