YAKINIKU
Recept för 4 pers (från AOM och gammalt Tasteline.se recept)
INGREDIENSER
1. 600 g Frusen entrecôte eller biff
2. 1 ½ dl Japansk soya
3. 2 msk Mirin
4. 3 msk Torr Sherry
5. 1 klyfta Pressad vitlök
6. 2 msk Strösocker
7. 1 msk Färsk riven ingefära
8. 1 msk Rapsolja
9. ½ dl Fint skuren purjolök
10. 2 msk Sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Låt entrecôten halvtina och skär den i mycket tunna skivor.
2. Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök.
3. Varva köttet med såsen i skål eller plastpåse.
4. Låt marinera i 2-6 timmar i kylen.
5. Rosta sesamfrön i stekpanna.
6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in.
7. Tillsätt purjolöken mot slutet.
8. Strö över sesamfrön.
9. Servera med isbergssallad, gurka och ris.
LYCKA TILL!