elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

YAKINIKU

Publicerad 2014-05-29 19:10:00 i Allmänt,

 

 

Recept för 4 pers (från AOM och gammalt Tasteline.se recept)

INGREDIENSER

1.      600 g Frusen entrecôte eller biff

2.      1 ½ dl Japansk soya

3.      2 msk Mirin

4.      3 msk Torr Sherry

5.      1 klyfta Pressad vitlök

6.      2 msk Strösocker

7.      1 msk Färsk riven ingefära

8.      1 msk Rapsolja

9.      ½ dl Fint skuren purjolök

10.  2 msk Sesamfrön

 

GÖR SÅ HÄR

1.      Låt entrecôten halvtina och skär den i mycket tunna skivor.

2.      Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök.

3.      Varva köttet med såsen i skål eller plastpåse.

4.      Låt marinera i 2-6 timmar i kylen.

5.      Rosta sesamfrön i stekpanna.

6.      Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in.

7.      Tillsätt purjolöken mot slutet.

8.      Strö över sesamfrön.

9.      Servera med isbergssallad, gurka och ris.

 

LYCKA TILL!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela