CITRON- och PEPPARROTSSILL

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005.
Ingredienser
Portioner: 4
1 burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1 citron
2 tsk strimlad färsk pepparrot
5- 6 tunna skivor morot
2- 3 lagerblad
4- 5 hela vitpepparkorn
2 msk färskpressad citronjuice
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
Gör så här:
1.Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
2.Skiva sillen i portionsbitar och lägg i en glasburk med lock. Varva med rivet citronskal, strimlad pepparrot, morotsslantar, lagerblad och vitpepparkorn.
3.Blanda lagen med citronjuice. Fyll burken med lagen så att sillen täcks. Låt sillen stå i kylskåpet, gärna i två dygn före servering.
