elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

CITRON- och PEPPARROTSSILL

Publicerad 2014-07-14 19:25:00 i Allmänt,

 
Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005.

Ingredienser

Portioner: 4

1 burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1 citron
2 tsk strimlad färsk pepparrot
5- 6 tunna skivor morot
2- 3 lagerblad
4- 5 hela vitpepparkorn
2 msk färskpressad citronjuice

Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad

Gör så här:
1.Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
2.Skiva sillen i portionsbitar och lägg i en glasburk med lock. Varva med rivet citronskal, strimlad pepparrot, morotsslantar, lagerblad och vitpepparkorn.
3.Blanda lagen med citronjuice. Fyll burken med lagen så att sillen täcks. Låt sillen stå i kylskåpet, gärna i två dygn före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela