elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

CITRUSMARINERAD HÄLLEFLUNDRA

Publicerad 2024-12-20 17:54:17 i Allmänt,

 
Citrusmarinerad hälleflundra ceviche-style med avokado och jalapeño blir en härlig förrätt att lyxa till helgen med.
 
Tips:
Man kan gärna grava hälleflundran innan:
Blanda 1 msk salt och 2 msk socker med 4 krossade stjärnanis för ca 1 kg fisk.
Gnid in fisken med blandnigen och lägg i en plastpåse.
Grava 1 dygn i kylen, vänd några gånger under gravningen.
 
Recept för 4 personer.
 
Ingredienser Citrusjuice:
  • 2 st Apelsiner
  • 2 st Citroner
  • 2 st Limefrukter
  • 1 st Tomat
  • 2 klyftor Vitlök
  • 2 msk Olivolja
  • Salt
  • Chilipulver
  • Peppar
Ingredienser Ceviche:
  • 200 g Hälleflundra
  • 1 st Avocado
  • 0,5 st Gurka
  • 1 st Grapefrukt
  • 2 st Jalapenos
Gör så här:
  1. Börja med att blanda juice från samtliga citrusfrukter, förutom grapefrukten.
  2. Mixa juicen med tomat och vitlök.
  3. Smaka av med olivolja, salt, chilipulver och peppar.
  4. Skiva hälleflundran tunt.
  5. Skär avokado, gurka och grapefruktfiléer i bitar.
  6. Skiva jalapeño tunt.
  7. Lägg hälleflundra i botten på tallrikarna och toppa med avokado, gurka och grapefrukt.
  8. Häll över juice och avsluta med ringar av jalapeño.
  9. Klart att serveras!
Recept från Jonas Svensson: Citrusmarinerad hälleflundra | Köket.se

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela