CITRUSMARINERAD HÄLLEFLUNDRA
Tips:
Man kan gärna grava hälleflundran innan:
Blanda 1 msk salt och 2 msk socker med 4 krossade stjärnanis för ca 1 kg fisk.
Gnid in fisken med blandnigen och lägg i en plastpåse.
Grava 1 dygn i kylen, vänd några gånger under gravningen.
Recept för 4 personer.
Ingredienser Citrusjuice:
- 2 st Apelsiner
- 2 st Citroner
- 2 st Limefrukter
- 1 st Tomat
- 2 klyftor Vitlök
- 2 msk Olivolja
- Salt
- Chilipulver
- Peppar
Ingredienser Ceviche:
- 200 g Hälleflundra
- 1 st Avocado
- 0,5 st Gurka
- 1 st Grapefrukt
- 2 st Jalapenos
Gör så här:
- Börja med att blanda juice från samtliga citrusfrukter, förutom grapefrukten.
- Mixa juicen med tomat och vitlök.
- Smaka av med olivolja, salt, chilipulver och peppar.
- Skiva hälleflundran tunt.
- Skär avokado, gurka och grapefruktfiléer i bitar.
- Skiva jalapeño tunt.
- Lägg hälleflundra i botten på tallrikarna och toppa med avokado, gurka och grapefrukt.
- Häll över juice och avsluta med ringar av jalapeño.
- Klart att serveras!
Recept från Jonas Svensson: Citrusmarinerad hälleflundra | Köket.se