GERDS KÖTTFÄRSPAJ
Pajdeg:
- 3 dl Mjöl
- 100 g Smör eller Margarin
- 2 msk Vatten
Fyllning:
- 4 hg Köttfärs
- 2 msk Margarin
- 1 st Gul lök
- Färska, skivade Champinjoner eller 1 burk
- 2 msk Mjöl
- Salt
- Svartpeppar
- 2 dl Riven ost
- 2 dl Gräddfil
Bryn lök och köttfärs i margarin tills köttfärsen blir smulig.
Bryn svampen.
Strö därefter mjöl, svamp, salt och peppar över köttfärsen.
Tillsätt ost och till sist gräddfil.
Koka till en stuvning.
Kläd botten och väggar av en pajform med degen.
Nagga och grädda i ca 15 min i 200 grader.
Lägg i fyllningen och grädda i 20 min i 200 grader.
Servera med sallad.