Gratinerade Auberginehalvor
cTa det här för 4 pers:
2 st Auberginer, medelstora ca 250g
Smör
1 st Purjolök
200 g Rökt Skinka
2 dl Creme Fraiche
1-2 msk Tomatpuré
2 dl Ost, riven & lagrad
Gör så här.
Skölj auberginerna.
Dela dem på längden.
Stek halvorna försiktigt i smör med snittytan nedåt så att innanmätet mjuknar.
Gröp ur köttet med en sked och skär det i tärningar, skölj och finstrimla purjolöken.
Skär skinkan i fina tärningar.
Fräs lök och skinka i smör.
Tillsätt Creme Fraiche.
Låt koka i 3-5 min.
Rör ner auberginköttet.
Smaksätt med tomatpuré.
Fyll halvorna med stuvningen.
Strö över osten.
Gratinera i ugn vid 25 grader i ca 15 min.
Servera med sallad och bröd.