CREMA DI MASCARPONE CON BISCOTTI
(Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad)
4-6 portioner
Tid: 35 min
Ingredienser:
- 3 st Ägg
- 3/4 dl Socker
- 1 dl Starkt kaffe
- 3 msk Konjak
- 20 st Cantucciniskorpor, krossade
- 35 g Mörk choklad, hyvlad
- Till garnering: Björnbär
Gör så här:
- Separera äggulor och äggvitor
- Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
- Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
- Blanda kaffe och konjak.
- Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under.
- Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
- Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas.
- Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.