elimare.blogg.se

Elimare Matblogg

CREMA DI MASCARPONE CON BISCOTTI

Publicerad 2016-03-25 18:08:35 i Allmänt,

 
(Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad)
 
4-6 portioner
Tid: 35 min
 
Ingredienser:
  • 3 st Ägg
  • 3/4 dl Socker
  • 1 dl Starkt kaffe
  • 3 msk Konjak
  • 20 st Cantucciniskorpor, krossade
  • 35 g Mörk choklad, hyvlad
  • Till garnering: Björnbär
Gör så här:
  1. Separera äggulor och äggvitor
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  3. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  5. Blanda kaffe och konjak.
  6. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under.
  7. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  8. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas.
  9. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela